Pieter van de Waterbeemd
 
scenarioschrijver
VINCENT bekent kleur.

VINCENT !Na ruim twee jaar voorbereiding, heeft op 29 Augustus jl. de officiŽle Workshop-presentatie van VINCENT, de musical over Vincent van Gogh plaatsgevonden.
Voor een select en kritisch publiek, werd onder regie van JOS THIE het script integraal en semi geŽnsceneerd voorgelezen en werd de prachtige score van HAN KOORENEEF ( muziek en liedteksten ) gezongen.
Vooraf gegaan door een maquette-presentatie van het indrukwekkende toneelbeeld van NIEK KORTEKAAS, met bewegende tribunes, die er ahw. voor zorgen dat je de schilderijenwereld van van Gogh in wordt gezogen en aan het einde van de avond een reis hebt gemaakt door zijn oeuvre.
Een presentatie van drie actes, die ruim drie uur duurde ( met twee pauzes ) en die wordt geproduceerd door ALBERT VERLINDE.
Een geweldige prestatie van Jos Thie en zijn spelers plus creative team, om dit in zes dagen († ! ) neer te zetten.
De reakties waren zeer positief.
Ook kritisch: we gaan nog schaven en inkorten, maar er ligt een mooi fundament dat door publiek ( ' Jullie moeten dit absoluut gaan maken ' ) en potentiŽle sponsors, is omarmd.
We hopen in 2015 ( Vincent is dan 125 jaar geleden overleden ), de productie in premiŤre te laten gaan.
We hebben met zijn allen met hart en ziel aan deze presentatie gewerkt.
Het was ( en is ) een enorme belevenis, om met Van Gogh zo intensief bezig te zijn. Net als zijn werk, raakt ook de mens je tot in het diepst van je poriŽn.
In eerste instantie weet je niet waar dat door komt; pas later gaan de stukken samen vallen tot een geheel.
Deze gewaarwording hopen we ook op het publiek over te brengen, op een vaste locatie.
Een ervaring, beleving. Een verhaal, in drama en beelden, dat binnenkomt. Dat verrast, ontroert en misschien wel verbijstert.
Het mooiste compliment van die avond, ( van een binnenhuisarchitect ); ' Dichter bij van Gogh, kom je nooit meer. '